Χίλια μπράβο Κ. και καλή συνέχεια!

Αφιερωμένο στον Κ. που έκανε την προσπάθειά του και τα κατάφερε…

Δε συνηθίζω να γράφω για προσωπικές ιστορίες αλλά αυτή η ιστορία είναι ξεχωριστή.

Με τον Κ. γνωριζόμαστε από το πάλαι ποτέ. Είχε απευθυνθεί σε μένα πρώτη φορά το 2008 να τον βοηθήσω να χάσει κάποια κιλά. Δε θα πω οτι ήταν και πολύ επιτυχημένη. Μέσα σε ένα διάστημα 3 μηνών είχε χάσει περίπου 6 κιλά και στους επόμενους 3 μήνες τα είχε πάρει όλα πίσω.

Κάνοντας ένα διάλειμμα 6 μηνών επανήλθε δριμμύτερος και με λίγο περισσότερο βάρος (περίπου 4-5 κιλά) από το αρχικό για να τα καταφέρει. Αυτή τη φορά η προσπάθεια διήρκησε 2 μήνες, αρκετά για νά χάσει αυτά τα παραπάνω κιλάκια και να διατηρηθεί στα αρχικά πριν 1 χρόνο κιλά του. Μάχη Κ.-Βάρος σημειώσετε χ.

Αλλά η επιθυμία ήταν πολύ μεγάλη και τα κίνητρα πολύ σημαντικά για να χαθεί αυτός ο πολέμος. Έτσι το 2010 μέσα σε διάστημα περίπου 6 μηνών ο Κ. αλλάζει, φεύγει ταξίδι, όντας ναυτικός και γίνεται αγνώριστος! Τολμώ να πω οτι χάνει 25-30 κιλά και αλλάζει η διάθεσή του! Αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη νίκη και ήταν αποκλειστικά δική του! Τρομερό, έτσι; Από τις φωτογραφίες και μόνο ο Κ. έλαμπε, το απολάμβανε και το άξιζε!

Αφού πέρασε 1,5 χρόνος συναντηθήκαμε ξανά. Σε εκείνη τη φάση είχε επαναπροσλάβει 20 από τα ήδη χαμένα κιλά του και ήθελε να τα χάσει. Αποτυχία; Φυσικά και Όχι! Το σημαντικό ήταν οτι διατηρούσε ήδη ένα βάρος 10 κιλά κάτω από το αρχικό του και οτι βρισκόταν σε φάση δράσης ξανά! Και έτσι και έκανε, με μικρά σκαμπανεβάσματα χάνει 10, παίρνει 2 αλλά τελικά εκείνα τα Χριστούγενα τον βρήκαν να έχει ήδη χάσει άλλα 8 κιλά και να το χαίρεται!

αργά και σταθερά

Τα δυο χρόνια που ακολούθησαν δε γνωρίζω τι ακριβώς έγινε αλλά σιγά σιγά τα κιλά ήρθαν όλα πίσω και έτσι 2 χρόνια μετά ο Κ. είναι στο σημείο ισορροπίας μηδέν..και έχουν περάσει 6 χρόνια! Χωρίς ενδοιασμούς, αφήνοντας τα αρνητικά συναισθήματα ξεκίνησε την προσπάθειά του και έχασε 10 κιλά σε 5 μήνες. Αργά και σταθερά και φυσικά με περισσότερη προσπάθεια και μεγαλύτερη δυσκολία από τις προηγούμενες φορές. Δεν πέτυχε στο να τα χάσει όλα αλλά έχασε αυτά που του επέτρεπε το σώμα του και οι αντοχές του.

3 χρόνια μετά από την τελευταία φορά που τον είδα μαθαίνω ότι τα κιλά για τον Κ. πλέον δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής αλλά είναι πρωτίστως θέμα υγείας.. Αφού επιβαρύνουν για χρόνια την οσφυϊκή του μοίρα, αφού πάσχει από οσφυαλγία με ισχιαλγία μπαίνει για επείγον χειρουργείο και εκεί αλλάζουν όλα. Μέσα και έξω. Ο Κ. το έχει πάρει απόφαση να αλλάξει, προσπαθεί και τα καταφέρνει. Έχει τόσο ισχυρό κίνητρο που δε θα τον προδώσει: την υγεία του.

Δεν έχει να κάνει πλέον με τα νούμερα, ήδη βρίσκεται στα χαμηλότερα κιλά του και συνεχίζει.. Έχει να κάνει με την υγεία του και τη ζωή του. Αντιστέκεται στους διατροφικούς πειρασμούς, αντιστέκεται και απαντά στις λεκτικές προκλήσεις. Έχει βρει υποστήριξη, φροντίδα, κατανόηση και αποδοχή στο κοντινό του περιβάλλον. Έχει αλλάξει τον τρόπο ζωής και σκέψης του. Αποτελεί πραγματικό παράδειγμα αλλαγής και είναι άξιος θαυμασμού!

Χίλια μπράβο Κ. και καλή συνέχεια!

Κ1

Κ 2

This entry was posted in Diet Secrets. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *