Θηλασμός και αποχή από τα γαλακτοκομικά

Απέχω από όλα τα γαλακτοκομικά και από συμπλήρωμα ασβεστίου μετά από προτροπή ειδικού για να βελτιωθεί το σοβαρό πρόβλημα παλινδρόμησης της κόρης μου που είναι 50 ημερών; Διατρέχω κάποιο κίνδυνο απο την έλλειψη ασβεστίου ;πόσο καιρό επιτρέπεται να θηλάζω κ να μην παίρνω ασβέστιο; υπάρχει τρόπος να καλυφθούν οι ανάγκες μου μόνο απο την κατανάλωση ξηρών καρπών;

Ευχαριστώ

Κωνσταντινιά ΣΚΥΡΟΣ

θηλασμός

O αποκλειστικός θηλασμός παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη ένα βρέφος στην πιο αφομοιώσιμη μορφή τους.

Μια διατροφή που δεν περιλαμβάνει γαλακτοκομικά μπορεί να είναι αρκετά πλούσια σε ασβέστιο εφόσον συμπεριλαμβάνει τρόφιμα όπως αμύγδαλα, σουσάμι, αποξηραμένα φρούτα, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, μπρόκολο ή / και γάλα σόγιας.

Δεν διατρέχετε άμεσα κάποιο κίνδυνο, απλώς χρειάζεστε περισσότερη προσπάθεια για να καλύψετε τις ανάγκες σας σε ασβέστιο. Αυτό θα το πετύχετε όχι μόνο με την κατανάλωση ξηρών καρπών αλλά και με την προσθήκη ενός ποτηριού  χυμού εμπλουτισμένου με ασβέστιο (π.χ) που μπορεί να σας βοηθήσει να καλύψετε τις ανάγκες σας για όσο διάστημα απέχετε από τα γαλακτοκομικά. Δώστε έμφαση στο σπανάκι με λεμόνι, στη λαχανίδα , στο παστέλι, στα αποξηραμένα σύκα, στα φιστίκια ή/και στο γάλα σόγιας.

Συζητήστε με το γιατρό σας και θα δείτε ότι υπάρχει λύση για εσάς και για τη μικρή σας.

Διαβάστε εδώ την απάντηση στο www.mitrikosthilasmos.com 

This entry was posted in Diet Secrets. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *