Καλό Πάσχα με Υγεία!

Σε αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία που ζούμε όλοι

ευχόμαστε ολόψυχα σε εσάς και τις οικογένειές σας

Καλό Πάσχα

και

Καλή Ανάσταση!

Posted in Diet Secrets | Leave a comment

Καλή χρονιά με υγεία

Καλή χρονιά με υγεία και σωστές διατροφικές επιλογές!
Καλή χρονιά με υγεία και σωστές διατροφικές επιλογές!
by dietsecrets.gr
Posted in Diet Secrets | Leave a comment

Το Φθινόπωρο είναι ιδανικό για νέα ξεκινήματα

Καλό Σεπτέμβρη!

Νέα εποχή..νέα αρχή!

Και τί καλύτερο από το να θέσετε νέους στόχους για πιο υγιή τρόπο ζωής;

Πώς θα γίνει αυτό;

Φτιάχνοντας το δικό σας “Φύλλο στοχοθεσίας” που θα σας βοηθήσει να βρείτε τι θέλετε να πετύχετε, να καταστρώσετε το σχέδιο πως θα το πετύχετε και να οργανώσετε σε πόσο χρόνο θέλετε να κάνετε αυτή την αλλαγή.

Ακολουθήστε την αρχή των ‘έξυπνων’ στόχων “SMART” και καλοδεχθείτε τις αλλαγές!

Γιατί

A goal without a plan is just a wish’

Στοχοθεσία
Posted in Diet Secrets | Leave a comment

9 χρόνια Dietsecrets

9 χρόνια dietsecrets
9 χρόνια dietsecrets

Γίναμε 9 χρονών ήδη!

Από τον Αύγουστο του 2010 και μέχρι σήμερα μοιραζόμαστε συμβουλές και διατροφικά μυστικά και θα συνεχίσουμε!

Posted in Diet Secrets | Leave a comment

Πρόσκληση για εθελοντική συμμετοχή σε μελέτη!!

Το Τμήμα Κλιμακτηρίου – Εμμηνόπαυσης της
Α’ Μαιευτικής & Γυναικολογικής Κλινικής του
Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Γ.Ν.Α. «Αλεξάνδρα» σε συνεργασία με τον Τομέα Υγιεινής της Διατροφής και Βιοχημείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας διεξάγει έρευνα με θέμα “Ποιότητα ζωής, διατροφικές γνώσεις, στάσεις, αντιλήψεις και διαιτητική πρόσληψη γυναικών στην εμμηνόπαυση”. Η συμμετοχή στην μελέτη είναι ανώνυμη και εθελοντική. Στις συμμετέχουσες θα γίνεται ανάλυση σύστασης σώματος.

Το Tμήμα λειτουργεί κάθε Τετάρτη και Παρασκευή πρωί και οι ενδιαφερόμενες γυναίκες (εμμηνοπαυσιακές ηλικίσς 45-65 ετών) μπορούν να κλείσουν ραντεβού τηλεφωνικά μέσω του 1535 με κωδικό ιατρείου 02240.

Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.
Το e-mail του Tμήματος είναι: klimaktiriosalexandra@gmail.com.
Υπεύθυνη ερευνήτρια: Παπαδήμα Ευγενία, Ιατρός – Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος

Posted in Diet Secrets | Tagged , , , | Leave a comment

Τα “ναι” και τα “όχι” στη διατροφή της εγκύου

14/7/18 ΔΩΡΕΑΝ σεμινάριο διατροφής εγκύου από το mitrikosthilasmos.com

 

 

Το mitrikosthilasmos.com, στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς, προσκαλεί εγκύους  στο ΔΩΡΕΑΝ σεμινάριο με θέμα: “Τα ναι και τα όχι στη διατροφή της εγκύου“.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες.
Εξασφαλίστε εγκαίρως τη δική σας!
Δηλώστε παρακάτω συμμετοχή.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται σε μια χαλαρή και ευχάριστη ατμόσφαιρα και απευθύνεται αποκλειστικά σε εγκύους (μετά τον 5ο μήνα κύησης).

Προσκεκλημένη ομιλήτρια η κα Ευγενία-Ιωάννα Παπαδήμα, Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει τις τελευταίες επιστημονικά τεκμηριωμένες γνώσεις και οδηγίες αναφορικά με τη διατροφή της γυναίκας κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, καταρρίπτει ευρέως διαδεδομένους μύθους και απαντά στα πιο συχνά σχετικά ερωτήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site του mitrikosthilasmos

Πηγή: http://www.mitrikosthilasmos.com/2018/06/seminario-diatrofis-egkyou.html#ixzz5K4Y8B3Kl

 

Posted in Νέα - Ανακοινώσεις | Leave a comment

2018 ευχές για το νέο έτος

Το dietsecrets σας εύχεται ολόψυχα:

Καλές Γιορτές

Με Υγεία, Εημερία και Αγάπη!

Ας είναι αυτή η χρονιά μια ευκαιρία για νέους στόχους με πολλές επιτυχίες!

 

 

Posted in Diet Secrets | Leave a comment

Χίλια μπράβο Κ. και καλή συνέχεια!

Αφιερωμένο στον Κ. που έκανε την προσπάθειά του και τα κατάφερε…

Δε συνηθίζω να γράφω για προσωπικές ιστορίες αλλά αυτή η ιστορία είναι ξεχωριστή.

Με τον Κ. γνωριζόμαστε από το πάλαι ποτέ. Είχε απευθυνθεί σε μένα πρώτη φορά το 2008 να τον βοηθήσω να χάσει κάποια κιλά. Δε θα πω οτι ήταν και πολύ επιτυχημένη. Μέσα σε ένα διάστημα 3 μηνών είχε χάσει περίπου 6 κιλά και στους επόμενους 3 μήνες τα είχε πάρει όλα πίσω.

Κάνοντας ένα διάλειμμα 6 μηνών επανήλθε δριμμύτερος και με λίγο περισσότερο βάρος (περίπου 4-5 κιλά) από το αρχικό για να τα καταφέρει. Αυτή τη φορά η προσπάθεια διήρκησε 2 μήνες, αρκετά για νά χάσει αυτά τα παραπάνω κιλάκια και να διατηρηθεί στα αρχικά πριν 1 χρόνο κιλά του. Μάχη Κ.-Βάρος σημειώσετε χ.

Αλλά η επιθυμία ήταν πολύ μεγάλη και τα κίνητρα πολύ σημαντικά για να χαθεί αυτός ο πολέμος. Έτσι το 2010 μέσα σε διάστημα περίπου 6 μηνών ο Κ. αλλάζει, φεύγει ταξίδι, όντας ναυτικός και γίνεται αγνώριστος! Τολμώ να πω οτι χάνει 25-30 κιλά και αλλάζει η διάθεσή του! Αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη νίκη και ήταν αποκλειστικά δική του! Τρομερό, έτσι; Από τις φωτογραφίες και μόνο ο Κ. έλαμπε, το απολάμβανε και το άξιζε!

Αφού πέρασε 1,5 χρόνος συναντηθήκαμε ξανά. Σε εκείνη τη φάση είχε επαναπροσλάβει 20 από τα ήδη χαμένα κιλά του και ήθελε να τα χάσει. Αποτυχία; Φυσικά και Όχι! Το σημαντικό ήταν οτι διατηρούσε ήδη ένα βάρος 10 κιλά κάτω από το αρχικό του και οτι βρισκόταν σε φάση δράσης ξανά! Και έτσι και έκανε, με μικρά σκαμπανεβάσματα χάνει 10, παίρνει 2 αλλά τελικά εκείνα τα Χριστούγενα τον βρήκαν να έχει ήδη χάσει άλλα 8 κιλά και να το χαίρεται!

αργά και σταθερά

Τα δυο χρόνια που ακολούθησαν δε γνωρίζω τι ακριβώς έγινε αλλά σιγά σιγά τα κιλά ήρθαν όλα πίσω και έτσι 2 χρόνια μετά ο Κ. είναι στο σημείο ισορροπίας μηδέν..και έχουν περάσει 6 χρόνια! Χωρίς ενδοιασμούς, αφήνοντας τα αρνητικά συναισθήματα ξεκίνησε την προσπάθειά του και έχασε 10 κιλά σε 5 μήνες. Αργά και σταθερά και φυσικά με περισσότερη προσπάθεια και μεγαλύτερη δυσκολία από τις προηγούμενες φορές. Δεν πέτυχε στο να τα χάσει όλα αλλά έχασε αυτά που του επέτρεπε το σώμα του και οι αντοχές του.

3 χρόνια μετά από την τελευταία φορά που τον είδα μαθαίνω ότι τα κιλά για τον Κ. πλέον δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής αλλά είναι πρωτίστως θέμα υγείας.. Αφού επιβαρύνουν για χρόνια την οσφυϊκή του μοίρα, αφού πάσχει από οσφυαλγία με ισχιαλγία μπαίνει για επείγον χειρουργείο και εκεί αλλάζουν όλα. Μέσα και έξω. Ο Κ. το έχει πάρει απόφαση να αλλάξει, προσπαθεί και τα καταφέρνει. Έχει τόσο ισχυρό κίνητρο που δε θα τον προδώσει: την υγεία του.

Δεν έχει να κάνει πλέον με τα νούμερα, ήδη βρίσκεται στα χαμηλότερα κιλά του και συνεχίζει.. Έχει να κάνει με την υγεία του και τη ζωή του. Αντιστέκεται στους διατροφικούς πειρασμούς, αντιστέκεται και απαντά στις λεκτικές προκλήσεις. Έχει βρει υποστήριξη, φροντίδα, κατανόηση και αποδοχή στο κοντινό του περιβάλλον. Έχει αλλάξει τον τρόπο ζωής και σκέψης του. Αποτελεί πραγματικό παράδειγμα αλλαγής και είναι άξιος θαυμασμού!

Χίλια μπράβο Κ. και καλή συνέχεια!

Κ1

Κ 2

Posted in Diet Secrets | Leave a comment

Θηλασμός και αποχή από τα γαλακτοκομικά

Απέχω από όλα τα γαλακτοκομικά και από συμπλήρωμα ασβεστίου μετά από προτροπή ειδικού για να βελτιωθεί το σοβαρό πρόβλημα παλινδρόμησης της κόρης μου που είναι 50 ημερών; Διατρέχω κάποιο κίνδυνο απο την έλλειψη ασβεστίου ;πόσο καιρό επιτρέπεται να θηλάζω κ να μην παίρνω ασβέστιο; υπάρχει τρόπος να καλυφθούν οι ανάγκες μου μόνο απο την κατανάλωση ξηρών καρπών;

Ευχαριστώ

Κωνσταντινιά ΣΚΥΡΟΣ

θηλασμός

O αποκλειστικός θηλασμός παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη ένα βρέφος στην πιο αφομοιώσιμη μορφή τους.

Μια διατροφή που δεν περιλαμβάνει γαλακτοκομικά μπορεί να είναι αρκετά πλούσια σε ασβέστιο εφόσον συμπεριλαμβάνει τρόφιμα όπως αμύγδαλα, σουσάμι, αποξηραμένα φρούτα, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, μπρόκολο ή / και γάλα σόγιας.

Δεν διατρέχετε άμεσα κάποιο κίνδυνο, απλώς χρειάζεστε περισσότερη προσπάθεια για να καλύψετε τις ανάγκες σας σε ασβέστιο. Αυτό θα το πετύχετε όχι μόνο με την κατανάλωση ξηρών καρπών αλλά και με την προσθήκη ενός ποτηριού  χυμού εμπλουτισμένου με ασβέστιο (π.χ) που μπορεί να σας βοηθήσει να καλύψετε τις ανάγκες σας για όσο διάστημα απέχετε από τα γαλακτοκομικά. Δώστε έμφαση στο σπανάκι με λεμόνι, στη λαχανίδα , στο παστέλι, στα αποξηραμένα σύκα, στα φιστίκια ή/και στο γάλα σόγιας.

Συζητήστε με το γιατρό σας και θα δείτε ότι υπάρχει λύση για εσάς και για τη μικρή σας.

Διαβάστε εδώ την απάντηση στο www.mitrikosthilasmos.com 

Posted in Diet Secrets | Leave a comment

Δίαιτες της μόδας ή της υγείας;

Από την επιθυμία για σωστή και υγιεινή διατροφή μέχρι την εφαρμογή διαιτών που αποκλείουν εντελώς μια ή πολλές ομάδες τροφίμων υπάρχει μεγάλο χάσμα. Ωστόσο ακριβώς σε αυτή την ανάγκη βασίζονται οι διάφορες δίαιτες της μόδας που ξεπροβάλλουν κάθε τόσο, αρχικά εντυπωσιάζουν και στο τέλος ξεθωριάζουν.

Από τις πιο διαδεδομένες είναι οι λεγόμενες δίαιτες αποτοξίνωσης (detox)  ή/ και δίαιτες κάθαρσης (cleanse)

Η θεωρία των διαιτών αποτοξίνωσης  είναι οτι το σώμα συσσωρεύει τοξίνες περιβαλλοντικές (από ρύπανση, χημικές ουσίες στα τρόφιμα και τα προϊόντα οικιακής χρήσης κτλ) και από υποπροϊόντα του μεταβολισμού. Αυτές ακριβώς τις τοξίνες προσπαθούν να αποβάλλουν μέσω της αποφυγής του μη “καθαρού φαγητού.”

detox diet

Μια δίαιτα “αποτοξίνωσης” (detox diet) δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια αυστηρή δίαιτα που αποτελείται από φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, ωμούς ξηρούς καρπούς και σπόρους, καθώς και από άφθονο νερό. Σαφώς αποκλείει τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τη ζάχαρη  καθώς και τρόφιμα στα οποία μερικοί άνθρωποι είναι ευαίσθητοι, όπως  γαλακτοκομικά, γλουτένη, αυγά, και κόκκινο κρέας.

clean eating

Ωστόσο μια “καθαρή δίαιτα” (clean diet) πάει την ιδέα της αποτοξίνωσης ένα βήμα παραπέρα, αφού περιορίζει την πρόσληψη των τροφίμων σε ρευστά σαν λεμονάδα ή σαν πράσινα smoothies για μια περίοδο αρκετών ημερών.

Και μπορεί κανείς όταν εφαρμόζει αυτές τις διαιτητικές πρακτικές να αισθάνεται ή /και να αναφέρει οτι νιώθει καλύτερα βραχυπρόθεσμα αλλά δεν υπάρχει καμία απόδειξη οτι αυτές οι πρακτικές όντως καθαρίζουν το σώμα από τις τοξίνες, ή ότι αυτό είναι απαραίτητο. Αντίθετα, αν είναι πολύ περιοριστικές μπορεί να οδηγήσουν σε ελλείψεις θρεπτικών συστατικών, κούραση, γαστρεντερικά προβλήματα, όπως ναυτία και κράμπες.

detox bda

Όπως λέει και ο Βρετανικός Σύλλογος Διαιτολόγων (BDA), τα καλύτερα μέσα αποτοξίνωσης είναι φυσικά, είναι το συκώτι και τα νεφρά και λειτουργούν αδιάλειπτα. Διαβάστε την επίσημη θέση του εδώΔίαιτες αποτοξίνωσης

Το κλειδί σε όλα είναι η ισορροπία και η διατήρηση της υγείας.

 

Posted in Diet Secrets | Leave a comment