Το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας ανοίγει τις πύλες του στην Αθήνα

Ο χρόνος ήδη μετρά αντίστροφα (τικ-τακ-τικ-τακ…) για τον ερχομό του Εργοστασίου και Μουσείου Σοκολάτας στην Αθήνα. Η ημερομηνία έχει οριστεί : 7 Νοέμβρη. Η διάρκεια της παραμονής του εδώ μεγάλη: ως τις 21 Φεβρουαρίου του 2016.

Μουσείο Σοκολάτας Αθήνας

Προλαβαίνετε να πάτε με το/τη σύντρόφό σας, τον άνδρα ή/και τη γυναίκα σας, του φίλους σας, τα παιδιά σας, τα ανήψια σας, τα βαφτηστήρια σας ή/και με όποιον άλλο επιθυμείτε.

Προσωπικά ανυπομονώ για 10 λόγους:
1. Έχω πάει σε αντίστοιχο μουσείο στο Βερολίνο και έχω ξετρελαθεί (δείτε το άρθρο μου Εμπειρία σοκολάτας στο Βερολίνο).
2. Λόγω της μεγάλης προσέλευσης δεν είχα καταφέρει να επισκεφτώ το αντίστοιχο Μουσείο στην Πειραιώς Μουσείο Σοκολάτας Παυλίδη πριν από κάποια χρόνια.
3. Μια μικρή γεύση είχα πάρει πριν από 2 χρόνια στο Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα.
4. Είναι υπέροχο να μαθαίνεις την ιστορία και τη γεωγραφία των τροφών, κάτι που στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο το διδάχτηκα με επιτυχία.
5. Είναι δημιουργικό να έρχεσαι σε επαφή με τις πρώτες ύλες ενός τροφίμου. Από το κακαόδεντρο ως τη ρευστή σοκολάτα υπάρχει μια ολόκληρη διαιδικασία.
6. Αν και δεν είμαι των σοκολατένιων γλυκών αλλά των άσπρων αναγνωρίζω το “σοκολατοεθισμό” και συμπαθώ τους choco-addicters, στο παρελθόν έχω κληθεί και να τους βοηθήσω.
7. Όσο πιο πολύ μαθαίνεις για μια τροφή τόσο εξοικειώνεσαι και δεν τη φοβάσαι. Παραμένει ένα comfort food που αρκετοί το φοβούνται.
8. Είναι μια ευκαιρία διαδραστικής και βιωματικής εμπειρίας.
9. Οπως λένε οι διοργανωτές “το εξωτικό ταξίδι στο σοκολατένιο όνειρο συνδυάζει αριστοτεχνικά την ψυχαγωγία με την εκπαίδευση”
10. Θυμίζει κάτι από παραμύθι και είναι όμορφο που θα βρίσκεται εδώ την περίοδο των Χριστουγέννων!

Τα Χριστούγεννα είναι σοκολατένια

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας

This entry was posted in Νέα - Ανακοινώσεις. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *