Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας 2017

Η 20η Μαΐου 2017 ορίστηκε ως η Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας  European Obesity Day).

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της EASO (European Association for the Study of Obesity) με σκοπό να αυξήσει την ευαισθητοποίηση για την παχυσαρκία,  ώστε να γίνει κατανοητή η ανάγκη δράσης τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο για τη βελτίωση της πρόληψης, της θεραπείας και της περίθαλψης της παχυσαρκίας.

Το θέμα φέτος είναι η «Από κοινού Αντιμετώπιση της Παχυσαρκίας» (Tackling Obesity Together). Στο πλαίσιο αυτό λαμβάνουν χώρα σχετικές εκδηλώσεις  στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Η Ομάδα Ειδικών Διαχείρισης Βάρους του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων, αναδεικνύει, για την ημέρα αυτή, ως θέμα το «στίγμα» της παχυσαρκίας, τον άσχημο, δηλαδή, τρόπο αντιμετώπισης και στιγματισμό που υφίσταται ένα παχύσαρκο άτομο λόγω του σωματικού του βάρους.

Οι παχύσαρκοι έχουν την τάση να επικρίνουν οι ίδιοι τον εαυτό τους, δε χρειάζονται και άλλους να το κάνουν αυτό. Αυτό που χρειάζονται, όπως όλοι μας, είναι κατανόηση, αγάπη, εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους και φώτισμα της δυναμικής τους.

#stopbulling #feel #compassion #empathy

 

This entry was posted in Diet Secrets. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *