Κάνοντας μια καινούρια αρχή…

Η εορταστική περίοδος πέρασε (δυστυχώς) με ότι αυτό συνεπάγεται..

Συνήθως η ζυγαριά μετά από διακοπές/ γιορτές/ τριήμερα δεν είναι και τόσο φιλική με τους ανθρώπους. Δεν είναι αποτυχία, είναι αναμενόμενο και υπάρχει λύση.

lets start over

let’s start over

Το πρώτο βήμα είναι να γίνει μια νέα αρχή!

Το μυστικό είναι αυτή τη φορά να υπάρχουν σαφείς στόχοι, ρεαλιστικές προσδοκίες και υπομονή. Δεν υπάρχουν μαγικά φίλτρα, ειδικά σκευάσματα και απόλυτες λύσεις.

Ωστόσο υπάρχουν 5 αρχές στις οποίες καλό είναι να υπακούει αυτή τη φορά η δίαιτά σας:

 

  • Σαφώς θα έχει λίγες Θερμίδες αλλά θα είναι σχεδιασμένη να παρέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τη φυσιολογική λειτουργία του σώματος. 
  • Καλό είναι να εξασφαλίζει χαμηλούς ρυθμούς απώλειας βάρους, περίπου ½ -1 Kg την εβδομάδα.
  • Ιδανικό είναι να θεωρηθεί μία “δια βίου δίαιτα”, εφόσον καλύπτει τις ανάγκες σας και τις προτιμήσεις σας και από τη στιγμή που επιτύχατε το επιθυμητό σωματικό βάρος.
  • Για να γίνει αυτό προσπαθήστε να ταιριάζει με τον τρόπο ζωής σας, ώστε να μπορείτε να ακολουθείτε αυτό τον τρόπο διατροφής είτε είστε σπίτι, είτε συνηθίζετε να τρώτε έξω συχνά (όπως π.χ. λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων).
  • Πολύ βοηθητικό είναι να έχετε μεγάλη ποικιλία τροφών που να συμβαδίζουν με τις γευστικές προτιμήσεις σας (θυμηθείτε είναι για εσάς και όχι για τη φίλη/ τη γνωστή σας) και να προλαμβάνει το αίσθημα πείνας μεταξύ των γευμάτων (και τις παρεκτροπές μαζί).

Να είστε αισιόδοξοι! Μην ξεχνάτε πως κανείς δε μπορεί να πάει πίσω και να κάνει μια νέα αρχή αλλά όλοι μπορούν σήμερα να κάνουν να ξεκινήσουν αυτό που θέλουν να ολοκληρώσουν!

start today

start today

 

This entry was posted in Diet Secrets. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *