Μιλώντας για την παιδική διατροφή στην Aκαδημία Judo “Danro”

Την Κυριακή 3 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε μια ομιλία με θέμα την παιδική διατροφή στην ακαδημία τζούντο Danro. Ευχαριστώ πολύ την Ακαδημία για την ευκαιρία που μου έδωσαν. Το σεμινάριο παρακολούθησαν δωρεάν οι μικροί αθλητές της Ακαδημίας και οι γονείς τους.

Η παιδική διατροφή αποτελεί ένα ευαίσθητο και ενδιαφέρον θέμα που έχει πολλές ιδιαιτερότητες. Τα παιδιά δεν είναι “μικροί ενήλικες”, έχουν διαφορετικές διατροφικές ανάγκες και διαφορετικές προτιμήσεις. Συχνά αρνούνται την εισαγωγή νέων τροφών στο διαιτολόγιό τους, δυσκολεύοντας το ρόλο των γονέων και αυξάνοντας την ανησυχία τους για το αν το παιδί τους τρώει υγιεινά.

Τα παιδιά – αθλητές επίσης αποτελούν μια ειδική κατηγορία. Χρειάζεται να τηρούν προσεκτικά τα ωράρια διατροφής τους, ώστε να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της πέψης όταν μπαίνουν στο ντότζο (χώρος προπόνησης).  Το τζούντο είναι ένα άθλημα που έχει αυξομοιώσεις βάρους, αφού οι αθλητές αγωνίζονται σε κατηγορίες. Γλωσσικά τζούντο σημαίνει ο δρόμος της ευγένειας(είναι η ένωση δύο λέξεων ju και do).

Ακολούθησαν δραστηριότητες για παιδιά και γονείς:

  • Όλα τα παιδιά κλήθηκαν να ζωγραφίσουν το αγαπημένο τους φαγητό και την αγαπημένη τους ώρα- στιγμή φαγητού (σχολείο- σπίτι- μόνα – με παρέα κτλ). Στο τέλος οι ζωγραφιές συζητήθηκαν με τους γονείς.
  • Τα παιδιά διάβασαν το παραμύθι «Το Διακαστήριο των Τροφών».
  • Οι γονείς παρακολούθησαν μια παρουσίαση σε power point.
  • Στη συνέχεια αφιερώθηκε χρόνος για ερωτήσεις από τους γονείς, έγινε συζήτηση και σχολιασμός των ζωγραφιών των παιδιών τους.
  • Υπήρχε ένα φυλλάδιο με tips  για ενημέρωση των γονέων.
  • Μοιράστηκε φυλλάδιο στα παιδιά για την παιδική διατροφή.
  • Για όλα τα παιδιά υπήρχαν μήλα πλυμένα και διαθέσιμα για κατανάλωση.

παιδική διατροφή και τζούντοdanroπαιδικό παραμύθι

This entry was posted in Νέα - Ανακοινώσεις. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *