Και έφαγαν αυτοί καλύτερα…

Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, από τις 11 το πρωί έως τις 14 το μεσημέρι  πραγματοποιήθηκε μια γιορτή!

Και έφαγαν αυτοί καλύτερα…
Mια ημέρα χαράς, ψυχαγωγίας, δραστηριότητας για παιδιά, με θέμα τη διατροφή και τον υποσιτισμό

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και το free press για γονείς Τaλκ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής (16 Οκτωβρίου), διοργάνωσαν  μια γιορτή στην οποία μικροί και μεγάλοι έπαιξαν μαθαίνοντας και έμαθαν παίζοντας για τη διατροφή των παιδιών και τον υποσιτισμό. Παράλληλα, τα μεγαλύτερα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να  παίξουν σε ειδικά διαμορφωμένο video-room το διαδικτυακό παιχνίδι “Και έφαγαν αυτοί καλύτερα” που δημιούργησαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Στόχος του παιχνιδιού είναι η ευαισθητοποίηση παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών στο θέμα του παιδικού υποσιτισμού, μια ασθένεια που προκαλείται συνήθως από την έλλειψη τροφής τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα και πλήττει κυρίως τις αναπτυσσόμενες χώρες. Η εκδήλωση έκλεισε με ένα μεγάλο ανταλλακτικό μεσημεριανό πικνίκ.

  οπαιδίατρος κ. Άγης Τερζίδης, η διαιτολόγος κ. Ευγενία Παπαδήμα, και ο υπεύθυνος ποιοτικού ελέγχου και αξιολόγησης προγραμμάτων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα κ. Γιώργος Θεοχαρόπουλος,  είχαν μια ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Υποσιτισμός και Διατροφή στην παιδική ηλικία».  Στα πλαίσια της ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης για την παιδική διατροφή διευκρινίστηκε τι σημαίνει υποσιτισμός, συζητήθηκαν οι επιπτώσεις του υποσιτισμού αλλά και του αντίποδά του, της παχυσαρκίας.


 

 Στην εκδήλωση συμμετείχε η σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.  Η αγαπημένη chef στήριξε την προσπάθεια της οργάνωσης για τον υποσιτισμό. Μικροί και μεγάλοι είχαν  τη ευκαιρία όμως να δοκιμάσουν τα υπέροχα  και γευστικά σπανακοπιτάκια που έφτιαξε και προσέφερε. Η Αργυρώ μίλησε στους μικρούς της φίλους για τη σημασία της σωστής διατροφής, των φρέσκων τροφών και των αυθεντικών πρώτων υλών, έπαιξε μαζί τους με τα υλικά και έφτιαξαν το… παραμύθι της σωστής διατροφής.

a href=”http://www.dietsecrets.gr/blog/wp-content/uploads/2012/10/WFD_Cacoyannis_Panel.jpg”

This entry was posted in Diet Secrets. Bookmark the permalink.

One Response to Και έφαγαν αυτοί καλύτερα…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *