ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ

«Πώς επηρεάζει η συναισθηματική μας κατάσταση το είδος και την ποσότητα της διατροφής μας»

Η ψυχολόγος Αγγελική Ζαφειροπούλου και η διαιτολόγος Ευγενία- Ιωάννα Παπαδήμα οργανώνουν στις 02/04/2011 ημερίδα με θέμα το πώς η μη αναγνώριση των συναισθημάτων μας αλλά και οι καταστάσεις που μας αγχώνουν μπορούν να μας οδηγήσουν σε υπερκατανάλωση τροφής ή σε κατανάλωση μη υγιεινής τροφής. Η συναισθηματική κατανάλωση ορίζεται ως η κατανάλωση τροφίμων σε απάντηση προς τα συναισθήματά και όχι τα σήματα πείνας του σώματος.

Σίγουρα η υπερφαγία δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Όλοι μας έχουμε περάσει καταστάσεις που νιώθουμε πως “τρώμε” τα συναισθήματά μας και πολλές από αυτές μπορεί να μην ξέρουμε γιατί μας συμβαίνει ή πώς να το ελέγξουμε.

Ελάτε να ανταλλάξουμε απόψεις, να κάνουμε διατροφική εκπαίδευση και γιατί όχι… να γίνουμε παιδιά!

Διαβάστε περισσότερα για το πού και πότε :

Ημερίδα για το συναισθηματικό φαγητό

This entry was posted in Diet Secrets. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *