Η ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΣ … μια πόλη θαύμα για τα παιδιά!

Η ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΣ / Τι είναι η Μικρόπολις
Δημιουργικό Παιχνίδι! Γνώση! Αγάπη για το Περιβάλλον! Βοήθεια στον συνάνθρωπο! Ψυχαγωγία! Εκπαίδευση! Δράση! Και πάλι παιχνίδι!

Αυτή είναι η Μικρόπολις. Μια πόλη-θαύμα για παιδιά ηλικίας 6-13 ετών που θέλουν να μάθουν, να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν… παίζοντας πολύ και διασκεδάζοντας με την καρδιά τους!

Πρώτη στο είδος της, η Μικρόπολις πρωτοπορεί και ενώνει τους γνωστότερους και πιο αγαπημένους φορείς -Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Πανεπιστήμια, Ινστιτούτα και Δημοτικούς Φορείς- για χάρη των παιδιών!

Στις 8 συναρπαστικές Γειτονιές της, τα παιδιά ψυχαγωγούνται, παίζουν παιχνίδια δημιουργίας και γνώσης, διεκδικούν, εκφράζονται, λειτουργούν σε ομάδες, παίρνουν αποφάσεις και γνωρίζουν από κοντά όλους εκείνους τους μεγάλους που ξέρουν να κάνουν τη διαφορά.

ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ / Η Γειτονιά της Γεύσης

«Αχ» και «λάδι», μας κάνει ένα αχλάδι!

Η σωστή διατροφή, μας κάνει πιο δυνατούς, πιο έξυπνους, πιο δραστήριους και καλοδιάθετους! Στη Μικρόπολις, η υγιεινή διατροφή τραγουδάει και χορεύει στο πιο απίθανο μουσικομαγειρικό show της πόλης! Βιταμίνες, κατσαρολικά, χρώματα και αρώματα κινούνται στο ρυθμό της υγείας και της ευεξίας!

Μουσικομαγειρέματα

«Μουσικομαγειρέματα από τον Ευτύχη Μπλέτσα!»
Τί κάνει ο αγαπημένος μάγειρας των παιδιών ο Ευτύχης, μαζί με την κιθάρα του στην κουζίνα της μαμάς; Ελάτε στη Γειτονιά της Γεύσης και ζήστε από κοντά ένα αναπάντεχο show που «δένει» τα πιο νόστιμα συστατικά της ευεξίας: την υγιεινή διατροφή, τη διασκέδαση, το τραγούδι και το χορό!

Ο Ευτύχης Μπλέτσας και η θεατρική ομάδα του δίνουν ένα πρωτότυπο μάθημα διατροφής που θυμίζει συναυλία και θεατρική παράσταση! Πάνω στη σκηνή, ο Ευτύχης ανακατεύει, με τη βοήθεια της κιθάρας του, νότες, στίχους και υγιεινές συνταγές, σε μια παράσταση που υμνεί το «έξυπνο» φαγητό και που φιλοδοξεί να αφυπνίσει τη διατροφική μας συνείδηση.

Το βιωματικό μάθημα υγιεινής διατροφής στηρίζεται στη Μεσογειακή διατροφή που αποτελεί και το Εθνικό Πρόγραμμα Υγιεινής Διατροφής στη χώρα μας και έχει επίσης αναγνωριστεί από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.

Διάρκεια: 50 λεπτά.

Πώς; Μέσα από μία προσεχτικά επιλεγμένη σειρά θεματικών διαδραστικών εμπειριών για την Υγιεινή διατροφή, τον Αθλητισμό, την Οδική ασφάλεια, το Περιβάλλον, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την Τεχνολογία, τους Αδέσποτους σκύλους και τη Δημιουργικότητα!

Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, του Δήμου Αθηναίων και του Πολιτισμικού Οργανισμού Δήμου Αθηναίων, η Μικρόπολις είναι μια πραγματικά ξεχωριστή διοργάνωση, αποκλειστικά αφιερωμένη στους πολίτες του αύριο!

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ:
23 με 26 Σεπτεμβρίου 2010 στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι).

Πέμπτη και την Παρασκευή 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2010, από τις 9.00-14.00: επισκέψεις Δημοτικών Σχολείων.

Σαββατοκύριακο 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2010, από τις 10.00-19.00: ευρύ κοινό και Φορείς για το Παιδί.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ:

This entry was posted in Νέα - Ανακοινώσεις. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *