Share/Bookmark
Ψυχολόγος Αγγελική Ζαφειροπούλου Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Παπαδήμα Ευγενία-Ιωάννα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ 02/04/11




«Πώς επηρεάζει η συναισθηματική μας κατάσταση το είδος και την ποσότητα της διατροφής μας»

Πυραμίδα της Μεσογειακής διατροφής Η ψυχολόγος Αγγελική Ζαφειροπούλου και η διαιτολόγος Ευγενία- Ιωάννα Παπαδήμα οργανώνουν στις 02/04/2011 ημερίδα με θέμα το πώς η μη αναγνώριση των συναισθημάτων μας αλλά και οι καταστάσεις που μας αγχώνουν μπορούν να μας οδηγήσουν σε υπερκατανάλωση τροφής ή σε κατανάλωση μη υγιεινής τροφής. Η συναισθηματική κατανάλωση ορίζεται ως η κατανάλωση τροφίμων σε απάντηση προς τα συναισθήματά και όχι τα σήματα πείνας του σώματος.

Στόχος λοιπόν της ημερίδας είναι η ενημέρωση σχετικά με τον τρόπο σύνδεσης της συναισθηματικής κατάστασης και της διατροφής αλλά και μέσα από βιωματικές ασκήσεις θα γίνει μια πρώτη προσπάθεια αναγνώρισης και έκφρασης των συναισθημάτων που μπορεί να δυσκολεύουν τον κάθε ένα ξεχωριστά.Η ανταλλαγή απόψεων, η έκφραση ανησυχιών και προσωπικών δυσκολιών θα γίνουν σε ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης με απόλυτο σεβασμό, φροντίδα και εκτίμηση.


Πυραμίδα της Μεσογειακής διατροφής Εισηγήτριες ημερίδας:
Ζαφειροπούλου Αγγελική,Ψυχολόγος,MSc
www.therapy-center.gr

Παπαδήμα Ευγενία – Ιωάννα,Διαιτολόγος – Διατροφολόγος,ΜSc
www.dietsecrets.gr

Πληροφορίες ημερίδας